Андреј Казепов
Роден е во 1878 година во Ресен. Откако ја завршил Солунската егзархиска гимназија, учителствувал во Банско и Струмица. Бил назначен за војвода во Кресненскиот реон.

На 24 април 1904 година, во еден судар со турската војска, Казепов загинал кај селото Сенокос, Кресненско.

<< Претходна | Следна>> | Именик