Бојан Панајотов

Роден е во Битола во 1883 година. Познат битолски револуционер – терорист. Како четник и терорист, по задача, се справил со повеќе гркомани во градот.

Во 1906 година добил задача да го убие србоманот Коста Начов од Ресен. Тој ја извршил задачата сред бел ден. Но, истиот момент бил опколен од Турците. За да не им падне жив во рацете, Бојан извршил самоубиство.

<< Претходна | Следна>> | Именик